Verloren, gestolen of defect?

 

OV-chipkaart kwijt of gestolen?

Heb je een 'Mijn OV-chipkaart'-account? Meld je kaart dan hier verloren/gestolen. Bel anders de Klantenservice OV-chipkaart: 0900-0980 (€ 0,50 per gesprek).
Je kaart wordt dan binnen 24 uur geblokkeerd. De klantenservice informeert je over kosten en vervolgstappen.

Totdat je je vervangende kaart ontvangt - dit duurt ongeveer twee weken - reis je voor eigen rekening.

 

OV-chipkaart kapot?

Het vervangen van je OV-chipkaart kost € 11,- en duurt ongeveer twee weken. In de tussentijd reis je voor eigen rekening. Controleer daarom of je kaart echt defect is voordat je hem opstuurt.

Check eerst bij een (oplaad)automaat of je saldo negatief is. Is dit niet het geval? Ga naar de balie van het OV-bedrijf waarbij je het laatst hebt in- en uitgecheckt om te laten controleren wat er aan de hand is. Vaak is het probleem daar snel te verhelpen en hoef je geen vervangende kaart aan te vragen.

Zit er een barst/scheurtje in je kaart en/of is er geen OV-balie bij jou in de buurt? Download dan hier het formulier 'Aanvraag vervangende kaart'.

 

Tijdelijk studentenreisproduct
Wil je snel verder reizen? Vraag dan een tijdelijk studentenreisproduct aan voor de periode waarin je wacht op je vervangende kaart. Kijk hier voor meer informatie.

 

Declaratieverzoek
Is je kaart kapot gegaan zonder zichtbare schade? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vergoeding van de kosten van de vervangende kaart en de reiskosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen werd. Je kunt dan een declaratieverzoek indienen.

 

Let op:

  • Als je jouw defecte kaart niet opstuurt, kunnen wij niet controleren of de kaart zichtbaar defect is of niet en kom je nooit in aanmerking voor vergoeding van de kosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen wordt. Meld je kaart dus nooit verloren of gestolen! Stuur hem op met het juiste formulier.
  • Vind je dat je onterecht betaald hebt voor je vervangende kaart? Klik hier voor meer informatie.

 

Meer weten? Kijk ook eens bij de meest gestelde vragen of op www.ov-chipkaart.nl.

 

Checklist Aanvragen

Voorkom schade